Partners

Partners

Hoek 76

Het bedrijvencentrum Hoek76 zag meer dan 35 jaar geleden zijn levenslicht in Boom. In die tijd was dit een verloederde industriegemeente die een rijk verleden kende.

Eertijds was dit het grootste centrum van België van het baksteenbedrijf. De Rupelstreek bevatte ooit 54 steenbakkerijen, 16 brouwerijen en 5 scheepstimmerwerven. Meer dan de helft van de bevolking werkte hier in de industrie. Omstreeks 1976 kende dit een sterke achteruitgang omwille van de mechanisering en werden de grond ingenomen door kleiputten. Begin jaren 80 waren er nog amper 3 steenbakkerijen in werking in de wijken Hoek en Noeveren.

Wat overbleef was een woestenij van uitgegraven putten en vervallen gebouwen langsheen de Rupel. Door deze achteruitgang kende deze regio een hoge werkloosheid met al z’n sociale gevolgen.
Uiteindelijk werd de Rupelstreek uitverkoren tot reconversiegebied.

Seminar at home

CREATE EXPERIENCE
Een bedrijfsevent is een verbindend verhaal dat tot leven komt. Je krijgt maar één kans om het goed te doen. Soms groot, soms klein, vaak een uitdaging, zelden eenvoudig. Ernstig of ontspannend leuk, er valt altijd een boeiend verhaal te vertellen. Seminarathome brengt alles voor je samen, we connect the dots.

CHEMISTRY
Evenementen zijn LIVE. Daarmee zijn ze de puurste vorm van communicatie. Mooie evenementen prikkelen alle zintuigen, zijn face-to-face en bieden directe interactie. Daar kan geen telefoon of beeldscherm tegenop. Het is de chemie van live communicatie die mensen verbindt.
Dat zorgt ervoor dat de boodschap van het hoofd naar het hart gaat. Er zijn bovendien ontzettend veel mogelijkheden.
Seminarathome kan het allemaal tot in de kleinste details verzorgen.

Finn Catering

U wil een feestje bouwen dat u en uw gasten zich nog lang zullen herinneren? Waarbij de culinaire beleving tot in de kleinste details op ùw verwachtingen en die van uw genodigden is afgestemd? Inclusief die creatieve extra waardoor het zoveel meer wordt dan ‘een feestje’?

Ontdek de Finn touch of … de passie van een cateraar die inspiratie en organisatie met elkaar combineert tot een altijd weer verrassend en succesvol totaalrecept.

De Schorre

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre ligt in het hartje van de Rupelstreek. Het is een recreatieve en groene oase in de stedelijke drukte van Antwerpen, Mechelen en Brussel. Het domein is een oude kleiput en grote delen van De Schorre waren vroeger eigendom van de steenbakkerijen van Verstrepen en van Van Herck.

Nu is het een recreatiedomein met mooie vijvers en prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Ongeveer één derde van het domein wordt ingekleed als natuurzone. Hier vind je de pioniersvegetatie die spontaan gegroeid is nadat de steenbakkers hun activiteiten in de kleiput hebben stopgezet. Een rijke schakering aan vogels, insecten en dieren vinden hier een onderkomen.

Twee authentieke kleibaggers aan de vijvers verwijzen nog naar het steenbakkerijverleden. De vijvers en deltahelling zorgen ervoor dat verschillende sportclubs hier hun thuisbasis hebben.